rek1

19 Eylül 2010 Pazar

ilk yemek...zeytinyağlı kereviz...

malzeme:
1 kg 3-4 baş kereviz
2 baş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy patates
karabiber,limon

Kerevizleri,patatesleri soyup doğruyouz.limon sıkılmış suda bekletiyoruz.Soğanlarımızı soyup, ince bir şekilde doğruyoruz.zeytinyağının yarısını tenceremize koyup yarım ateşli ocakta soğanları kavuruyoruz.soğanların pembeleştiğini gördüğümüzde kerevizlerin doğradığımız saplarını tencereye ekliyoruz  ve biraz daha ateşte çeviriyoruz ve beklettiğimiz patates ve kerevizleri süzüp çıkarıp tencereye ekliyoruz.karıştırıp,üzerine kalan zeytinyağını ekliyoruz ve kısık ateşte kapalı kapakla pişirmeye bırakıyoruz.
servisi için üzerini maydonozlarla süsleyebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder