rek1

29 Ağustos 2011 Pazartesi

Kalburabastı

Kalbura bastı bayramlarda çoğu evde yapılan güzel bir tatlı...
malzemeler:
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
200 g. ceviz içi
kabartma tozu
alığı kadar un
kalbura bastı için 1 tane de rende
şerbeti için 3 bardak şeker
3bardak su ve çeyrek limon
malzemeler yoğurma kabımıza eklenir ve yeteri kadar un dökülerek yoğurulur.hamur kıvama gelince buzdolabında bir müddet bekletilir
şerbet malzemelerimiz karışrılır ve çeyrek limon bütün halde şerbet içerisinde kaynatılır.kaynayan şerbet ocaktan alınır ve  geniş bir tasa soğuk su konarak su içerisine konan şerbet tenceresi soğumaya bırakılır.
hamur dolaptan çıkarılır.hamurlar elimizde yassılaştırılıp içerisine çekilmiş ceviz içi konarak kapatılır ve rende üzerine bastırlır.tepsiye dizilen hamurlar önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına verilir.
sıcak olarak fırından alınan kalburabastılarımızın üzerine soğuttuğumuz şerbet dökülür ve içini çekmesi için bekletilir.
afiyet olsun hayırlı bayramlar... :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder