rek1

30 Ağustos 2011 Salı

pizza tarifi

lezzetli bir ev pizzası kahvaltılarda süper olur...
malzemeler:
hamur için
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
3 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
yarım paket toz maya
sos için:
3 domates
1 kaşık domates salçası
2-3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
biraz tuz biraz kekik


pizza üzeri için: 300 g. mantar, biber ,domates , kaşar peyniri, sucuk (isteğe göre çeşitlendirilebilir.)

yapılışı:
hamur için önce kuru malzemeler karıştırılır sonra süt ve yağ ilave edilip yoğurulur.Mayalanması için 1-2 saat beklenir.Hamur mayalanıp kabardıktan sonra tekrar yoğurulup,tepsiye göre açılır,(kalınlığı yarım parmağı geçmiyecek.) sosun hazırlanışı:domatesler rendelenir,salça; tuz,yağ ve kekikle karıştırılıp rendelenmiş domateslerin üzerine eklenir.hazırlanan sos hamurun üzerine sürülür.Sosun üzeriene kaşarın bir kısmı rendelenir ,diğer malzeler eklenir ,en üstüne kalan kaşar rendelenir.
Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.

Kolay gelsin ,Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder